במדינת ישראל עוד בימי המנדט הבריטי קמה אגודה שנקראה מגן דוד אדום. מטרת האגודה הייתה לפנות מטופלים מהבית לבתי החולים. מאז ועד היום מגן דוד אדום הוא הגוף הגדול בישראל המחזיק אמבולנסים לפינוי. צי האמבולנסים שמגן דוד אדום מחזיק הוא בפריסה ארצית. הם מסתמכים על מתנדבים ועובדים ובמקומות בהם הם נדרשים לכך הם מחכירים אמבולנסים לגופים פרטיים או למועצות אזוריות ומפעילים את האמבולנסים דרכם.
בנוסף למגן דוד אדום ישנם היום חברות אמבולנסים פרטיות רבות המחזיקות ציי אמבולנסים. חלק מהחברות הם חברות הפועלות על בסיס מנויים ומפעילות מוקד עבור המנויים שלהם, בעזרת לחצני מצוקה עם יכולות תקשורת הלקוחות יכולים לפנות אל החברה ובמידת הצורך החברה תשלח אליהם אמבולנס ותפנה אותם לבית החולים. בדרך כלל חברות אלו מסתמכות על מגן דוד אדום, במידה והם אינם מסוגלות לספק את האמבולנס מעניינים של לוגיסטיקה, הם יזניקו אמבולנסים של מגן דוד אדום.
חברות אמבולנסים אחרות מספקות שירותי הסעה לבתי חולים לאנשים שצריכים הסעה מותאמת באמבולנס שאינה בחירום, הם מתבססים על לקוחות חדשים ולקוחות חוזרים, לאו דווקא בצורה של מנויים.
התעריפים אותם גובים החברות השונות על נסיעה באמבולנס משתנים לפי: מרחק, כמות הסחיבה הנדרשת של המטופל, גישה לנכים, חוסר גישה לנכים, צורך בציוד מיוחד, או צורך במלווה צמוד גם במהלך הנסיעה עצמה.
להשוואת מחירי נסיעה באמבולנס לחץ כאן
בעבר, אמבולנס שימש רק כמונית. רכב גדול עם יכולת העמסת חולים ונכים גם בצורה של שכיבה וזהו. ברבות השנים התפתחה רפואת החירום והרפואה הטרום אשפוזית והחלו להכניס לאמבולנסים מכשירי טיפול וכלים למתן עזרה ראשונה.
בתחילה היה מדובר בציוד בסיסי בלבד כגון תחבושות לעצירת דימומים, בהמשך הוכנסו עוד ועוד כלים היכולים לספק מענה רפואי בשטח. בנוסף עם התפתחותו של מקצוע הפרמדיק החלו להיפתח עוד ועוד ניידות טיפול נמרץ אשר בהן יש ציוד מתקדם ביותר וצוות רפואי המורכב מפרמדיק וחובש. בתחילה רק למגן דוד אדום אושר להחזיק ניידות טיפול נמרץ ללא רופא אך בשנת 2020 משרד הבריאות הכיר בעוד חברות וארגונים אשר יכולים להפעיל ניידות טיפול נמרץ ללא רופא.
על פי תקן משרד הבריאות אמבולנס רגיל כולל צוות של חובש נהג אמבולנס או לעיתים חובש נוסף או מגישי עזרה ראשונה,
אמבולנס טיפול נמרץ מונה צוות של פרמדיק וחובש נהג אמבולנס.
כלי הנשיאה באמבולנס
ציוד הנשיאה באמבולנס מגוון ומטרתו להעניק את היכולת לסחוב חולה או פצוע בכל מצב גופני נתון ובכל זירה
מיטה
מיטת אמבולנס היא המיטה עליה שוכב החולה מיטה זו בעלת מנגנון מיוחד המאפשר להכניס אותה ולהוציא אותה בקלות מהאמבולנס. כאשר המיטה מחוץ לאמבולנס היא עומדת על גלגלים המאפשרים הסעת החולה בשכיבה
אלונקה
אלונקה עשויה מבד המחובר למוטות אשר בעזרתם ניתן לשאת בידיים חולה במצב שכיבה
לוח גב
לוח הגב הינו קרש המיוצר מפלסטיק או עץ, הוא מאפשר קשירה של המטופל בעזרת רצועות ייעודיות. באמצעות שימוש בקרש הגב וברצועות ניתן לשאת חולה גם במקומות בהם יש צורך להשאיר את החולה שכוב ובנוסף ניתן גם להעמידו במצב מאונך ובכך להעביר את המטופל ממקום שאינו נגיש ומתאים אל האמבולנס
כיסא
הכיסא שנמצא באמבולנס מטרתו לאפשר הסעה של חולה בעזרת הגלגלים המחוברים לרגליו של הכיסא. בנוסף לכיסא ישנם ידיות המאפשרות נשיאה של הכיסא במדרגות ובכך ניתן לפנות נכים או אנשים המרותקים לכיסא גלגלים גם במקומות בהם אין גישה לנכים או שהיא חסומה
כיסא זחל
בשנים האחרונות החלו להיכנס לחברות האמבולנסים השונות כיסאות זחל. מה הם כיסאות זחל? אילו כיסאות שבעזרת זחל המתחבר לחלקו התחתון של הכיסא, ניתן לפתוח את הזחל ולשאת בעזרתו מטופל במדרגות, גם להעלות וגם להוריד במדרגות על ידי איש צוות אחד
מי זקוק לפינוי באמבולנס
אדם שנזקק להגיע לבית החולים ואין באפשרותו לבצע זאת באופן עצמאי או שאינו מסוגל לנסוע ברכב פרטי
נכים אנשים שסובלים שיתוק מרותקים למיטה לכיסא גלגלים קשישים או חולים במחלות כרוניות.
מדוע כדאי לבצע השוואת מחירי נסיעה באמבולנס
עקב כמות החברות המציעות שירותי הסעה באמבולנס והתחרות הגדולה, ישנו שוני משמעותי בין מחירי הנסיעה באמבולנס בין החברות השונות. על ידי ביצוע של השוואת מחירי הנסיעה באמבולנס נוכל לוודא כי אנו מתאימים את הנסיעה הנכונה לנו במחיר המשתלם ביותר.
להשוואת מחירי נסיעה באמבולנס לחץ כאן
מעוניינים שתבצע עבורכם השוואת מחיר? לחצו כאן מלאו את הפרטים והצעות המחיר יהיו תוך דקות אצלכם במייל
Σχόλια