קורסי עזרה ראשונה בחלק מהמקרים הם קורסי חובה, למשל במסגרת עבודה, לימודים או מקצוע. ובחלק מהמקרים הם קורסי רשות אותם מבצע אדם על מנת להעשיר את הידע הכללי, את הביטחון העצמי, או על מנת להתנדב בארגוני החירום.
היום בישראל כל גוף יכול לבצע קורסי עזרה ראשונה עד לרמת קורס מגיש עזרה ראשונה 44 שעות. לצערינו אין איזה משרד ממשלתי שדואג רגולטיבית להחלטה מי מוסמך להעביר קורסי עזרה ראשונה.
בעקבות המצב אנשים רבים מנסים לפתוח חברות הדרכה להדרכות עזרה ראשונה ולכן לעיתים קרובות אנו רואים הדרכות עזרה ראשונה ברמה נמוכה ביותר וללא תועלת אמיתית.
במידה והחלטתם לעבור קורס עזרה ראשונה חשוב שתנצלו את השעות בהם אתם עוברים את הקורס למקסום ההבנה, התועלת והידע על מנת שלא תצאו בידיים ריקות.
על מנת להגיד שעברתם קורס עזרה ראשונה בהצלחה ואכן הפקתם ממנו ערך, פשוט תבדקו האם אתם יודעים:
1. הבנה של המנגנון בגוף הגורם למצב החירום
2. הבנה של המנגנון בגוף הנגרם בעקבות מצב החרום
3. הבנת ההשלכות הנובעות ממצב החירום
4. הכרת הטיפול והדרכים להתמודדות עם מצב החרום
5. הטמעת הידע בצורה כזו שבהתרחשות של מצב חירום תצליחו לפעול נכון כדי למנוע אסון
במידה ואתם לא יודעים לענות במהירות על השאלות האלו - סימן שעברתם קורס שלא השיג את המטרות שלו.
מה הם הדברים שחשוב לדרוש מחברה המעבירה קורס עזרה ראשונה
ניסיון של המדריך בטיפול באירועי חירום
ללמד עזרה ראשונה זה סך הכל פשוט, יחד עם זאת ההבדל בין אדם שמלמד מתוך ניסיון לבנאדם שמלמד אך ורק מתוך ידע תאורטי הוא הבדל של שמיים וארץ. אל תתפשרו מול החברה שמספקת לכם את ההדרכה ותדרשו שיהיה מדובר באדם עם ניסיון מעשי ופרקטי בטיפול במקרי חירום.
ניסיון של המדריך בהעברת קורסי עזרה ראשונה
גם הניסיון של המדריך בהעברת קורסים והדרכות הוא קריטי. מדריכים בהדרכות הראשונות שלהם לא דומים באיכות וביכולת של ההדרכה לעומת ההדרכות לאחר ניסיון. בגלל שיש מחסור ומדריכי עזרה ראשונה חברות רבות נוהגות לקחת מדריכים ללא ניסיון ולתת להם לעבוד כמדריכי עזרה ראשונה בתור עבודה מזדמנת. מדריך שזו לא פרנסתו העיקרית ובעל ניסיון מועט ההדרכה שלו נראית כך. אל תסכימו שהמדריך "ישתפשף" עליכם ובמידה ומדובר במדריך חדש (וותק מתחת לשלוש שנים) דרשו שיהיה מדריך ותיק שילווה אותו. ובכלל עדיף
שתתעקשו מול החברה המספקת את ההדרכה על מדריך ותיק, בכיר, עם ניסיון מהשטח ועם ניסיון בהדרכות קורסים.
כיתת לימוד עם תנאים הולמים להעברת הקורס
לכיתה בה מתבצע הקורס יש חשיבות מרכזית באווירת הקורס. אם מדובר בכיתה מלוכלכת, קטנה, שאינה מתאימה לארח קורס שאמור לכלול בתוכו לרוב גם תרגולים מעשיים, הדבר ישפיע על איכות ההדרכה ויפגע בהשגת מטרות ההדרכה. במידה ואין ביכולתכם להשיג כיתה ואתם סומכים על החברה המספקת את ההדרכה שתספק גם כיתת לימוד, בקשו לראות תמונות של כיתת הלימוד ואל תסתפקו בהבטחות שזה יהיה מקום מסודר על מנת שלא תתאכזבו בסופו של דבר.
ציוד תרגול מתקדם תקין ולא בלוי
מרבית קורס עזרה ראשונה כוללים בתוכם כחלק מהסילבוס של הקורס, תרגולים מעשיים בהחייאה, עצירת דימומים, הנשמה ועוד. וודאו מול החברה כי הציוד אשר אותו היא מספקת להדרכה הוא ציוד תקין ולא בלוי אשר כל הפונקציות התירגוליות בו תקינות. לצערי, נתקלתי בהמון הדרכות בהם הציוד היה מתחת לכל ביקורת. תחבושות קרועות, בובות בלויות ומלוכלכות שמורידות ומוציאות את החשק לתרגל.
זמן מספק לביצוע תרגולים
תרגולים בקורס עזרה ראשונה הם דבר קריטי. מטרת התרגולים הם לסכם את כל החומר הנלמד באופן תיאורטי ולהביא אותו לכדי ביטוי בצורה מעשית ופרקטית. הסיכוי שאדם שעבר קורס, אפילו הפשוט ביותר, קורס החייאה בלבד למשל, ולא תירגל, הסיכוי להצליח לפעול במצב חירום נמוך משמעותית לעומת אם הוא תרגיל בידיים והקנה זיכרון גם לשרירים. הטמיע את החומר הנלמד גם בצורה של פרקטיקה בפועל. לכן חשוב ביותר לדרוש לכלול בקורס זמן מספק לתירגולים, זמן מספק להבין את החומר בידיים.
לברור על קורסי עזרה ראשונה ולהשוואת מחירים לחץ כאן
Comments